Συστατικά
6-8 γ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας το βούτυρο 
2 σκελίδες σκόρδο κιμά
450 gr μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα στελέχη θυμαριού αφαιρούνται και ψιλοκομμένα
αλατοπίπερο
2 φλιτζάνια ρύζι (Καρολίνα ή νυχάκι)
1/2 γ. λευκό κρασί
1 γ. Φρέσκο ​​τυρί παρμεζάνας τριμμένο
115 gr  κατεψυγμένα μπιζέλια (θα τα αποψύξετε)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Ξεκινήστε και ζεστάνετε  το ζωμό κοτόπουλου είτε σε  μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μια μέτρια κατσαρόλα πάνω και σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι θερμαίνεται το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, σκόρδο, μανιτάρια και θυμάρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να είναι τρυφερά. Ακολουθήστε με το αλάτι και το πιπέρι.Βγάλτε τα από την φωτιά και αφήστε τα σε ένα πιάτο.

Λιώνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε τους κόκκους μέχρι να είναι ελαφρώς καφέ,  περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί το κρασί.

Προσθέστε ένα φλιτζάνι ζωμό κάθε φορά στο ρύζι και ανακατέψτε συχνά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το υγρό. Συνεχίστε να προσθέτετε ένα φλιτζάνι ζωμού και αφήστε το ρύζι να απορροφηθεί μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε συχνά και μαγειρέψτε μέχρι το ριζότο να είναι al dente και όχι λαπάς. Μπορεί να μην χρειαστείτε όλο το ζωμό.

Προσθέστε τα μανιτάρια, την παρμεζάνα και τα μπιζέλια στο ρύζι και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό. Σερβίρετε ενώ είναι ζεστό.

Προηγούμενο άρθροΓιουβαρελάκια αυγολέμονο …λαχταριστά
Επόμενο άρθροΤο καλύτερο βότανο για κοιλιακούς πόνους, αρθρίτιδα, διάρροια, πονόλαιμο & γρίπη