Ρολάκια Κιμά Γεμιστά με Σπανάκι

Υλικά

για Κιμά:

500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι και αποξηραμένη πάπρικα
1 αυγό
αλεσμένο μπαγιατικο ψωμί ή ψίχουλα

Γέμιση σπανάκι:

Σπανάκι (ένα μεσαίο δοχείο γεμάτο)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Πιπέρι και πιπέρι
1 κουταλιά αλεύρι

200γρ Τυρί κασέρι (ή όποιο άλλο θέλετε) και λίγο χυμό ντομάτας για απο πάνω

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι, προσθέτοντας σταδιακά 1/2 ποτήρι νερό. Όταν το κρεμμύδι γίνει καφέ, προσθέστε το λιωμένο σκόρδο. Προσθέστε το σπανάκι αφού προηγουμένως πλύνατε και ψιλοκόψατε.
Καλύψτε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά. Όταν το σπανάκι είναι βαθύ πρασινο,
προσθέστε μπαχαρικά για γεύση και μία κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Ανακατέψτε, ανακατέψτε λίγο και σβήστε τη φωτιά.
Στον κιμά προσθέστε 1 αυγό, ψίχουλα ή αλεσμένο μπαγιάτικο ψωμί, κρεμμύδι και μπαχαρικά και ανακατέψτε και ζυμώστε πολύ καλά.

Πάνω σε μία λαδόκολλα βάζουμε μία ποσότητα κιμά ίσα με ένα μανταρίνι.
Σκεπάζουμε την λαδόκολλα στα δύο και με ένα πλάστη πατάμε το κιμά να πάρει ένα σχήμα οβάλ 15-20 εκ μήκος.

Απλώνουμε μια κουταλιά σπανάκι με κομμάτια τυρί κασέρι και τυλίγουμε τα ρολακια και σφραγίζουμε στα άκρα.


Ραντίζουμε όλα τα ρολάκια με λάδι


Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 200 C,

ρίχνουμε από πάνω το χυμό ντομάτας και ψήνουμε τα ρολά.

Καλή Όρεξη

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΑμυγδαλωτά Μυκόνου
Επόμενο άρθροΜία διαφορετική συνταγή Λαχανοντολμάδες…