Συστατικά

2 φλιτζάνια αλεσμένα καρύδια,
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
12 φύλλα κατεψυγμένου για γλυκό, αποψυγμένα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
ΣΙΡΟΠΙ:
1/2 φλιτζάνι μελι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλτζάνι νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Κατευθύνσεις

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °. Ανακατέψτε καρύδια, ζάχαρη και κανέλα.
Τοποθετήστε 1 φύλλο ζύμης σε μία λαδόκολα 30 × 40 εκ. και βουρτσίστε με βούτυρο.
Τοποθετήστε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω, βουρτσίζοντας το με βούτυρο.
(Κρατήστε τα υπόλοιπα φύλλο καλυμμένα με μία υγρή πετσέτα για να αποφύγετε την αποξήρανσή τους.)

 

Πασπαλίστε με το μίγμα 1/4 φλιτζανιού με το μείγμα καρυδιού. Χρησιμοποιώντας την λαδόκολα τυλίξτε σφιχτά , ξεκινώντας από μια μακριά πλευρά, αφαιρώντας το χαρτί καθώς περιστρέφετε.
Κόξτε το ρολό σε 4 μικρότερους κυλίνδρους. Μεταφέρετε κυλίνδρους σε βουτυρωμένο
ταψάκι 20 × 30 εκ. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη και 1/4 κουταλιού μείγμα καρυδιών.
Ψήστε μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα, 14-16 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν
Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάστε όλα τα συστατικά του σιροπιού.
Μόλις πάρει βράση μειώστε τη φωτιά σιγοβράστε 5 λεπτά. αφήστε να κρυώσει 10 λεπτά.
Πασπαλίστε τα ρολά κανέλας με σιρόπι και πασπαλίζουμε με το μείγμα των καρυδιών
που έμεινε.

Καλή Επιτυχία στην δημιουργία σας

Προηγούμενο άρθροΗμιπαγωμένο Κεικ Σοκολάτας με ταχίνι….(SemiFreddo)
Επόμενο άρθροΣτριφτόπιτα με Κιμά (Μπουρέκι Βοσνίας)