Υλικά

4 1/4 φλιτζάνια γάλα πλήρες
Φέτα φλούδα από 1 λεμονι
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι σιμιγδάλι
4 αυγά
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
12 φύλλα ζύμης πίτας
170gr βουτύρο (λιωμένο)

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα και τη φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα. Ανακατέψτε το σιμιγδάλι με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να αναμειχθεί καλά το μείγμα και να πήξει.
Σε ένα μπολ μίξης, χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου αφρατέψουν και
προσθέσετε στο τηγάνι, ανακατεύοντας σε μέτρια χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει σε μία κρεμώδη υφή.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, βγάλτε και πετάξτε τη φλούδα του λεμονιού και αφήστε το να
κρυώσει εντελώς. Ανακατέψτε περιστασιακά για να διατηρήσετε την κρέμα να μην σχηματίσει πέτσα από πάνω.
Προθερμάνετε το φούρνο στους (180C).
Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί (20 X 30 X ή ισοδύναμο).
Kόβουμε τα φύλλα κρούστας οριζόντια. Βάζουμε 3-4 φύλλα στον πάγκο εργασίας
το ένα πάνω στο άλλο αφού τα λαδώσουμε ενδιάμεσα.
Τοποθετήστε 1-1.5 κουταλιά της σούπας της κρέμας κατά μήκος της άκρης της ζύμης,
αφήνοντας περίπου 3 cm άδειο στα πλαϊνά σε κάθε πλευρα τυλίγουμε σε ρολό και αλείφουμε στην άκρη των φύλλων με λίγο βούτυρο για να κολλήσουν. Συνεχίζουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά. 

Τοποθετούμε τα ρολάκια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε 180C για 30-40 λεπτά, μέχρι από πάνω να είναι χρυσοκαφέ  μέχρι να ροδίσουν. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ Γιαουρτιού με Χουρμάδες
Επόμενο άρθροΡολό κιμά με αυγά και πατάτες (Meat Loaf)