Κέικ Χιονούλα

Υλικά

Για το παντεσπανι:
12 κουταλιές γάλα
12 κουταλιές ζάχαρη
12 κουταλιές της σούπας λάδι
Ένα πακέτο αμμωνία σβησμένη σε ξύδι
3 αυγά
Μια πρέζα αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει

Κρέμα:
1 λίτρο γάλα
10 κουταλιές αλεύρι
12 κουταλιές ζάχαρη
Ο χυμός και το ξύσμα ενός λεμονιού
Αρωμα βανίλιας
200 γρ βούτυρο 82% γρ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα Παντεσπανι
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο γάλα, προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το λάδι, την αμμωνία και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το αλεύρι «σαν βροχή» και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.
Χωρίζουμε το κέικ σε 4 ίσα μέρη και απλώνουμε τα 4 φύλλα παντεσπανι απευθείας στο ταψι που ψήνουμε.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι το κάτω μέρος του ταψιού 🤗😉 και το βάζουμε στο φούρνο στα 180 βαθμούς και προσέχουμε το ψήσιμο. Μπορούμε να το ψήσουμε και όλο μαζι και να το κόψουμε μετα σε 4 φύλλα

Κρέμα:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με 10 κουταλιές κρύο γάλα και τη ζάχαρη.
Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη φλούδα λεμονιού, όταν βράσει το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα του κρύου γάλακτος και του αλευριού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα ☺️☺️ σε χαμηλή φωτιά, για να μην κολλήσει…
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε το βούτυρο, το άρωμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού

Συναρμολογούμε το κέικ στο ταψί που ψησαμε. Βάζουμε ένα παντεσπανι μια στρώση κρέμα μέχρι να τελειώσουμε τα παντεσπάνια και η κρέμα Μπορούμε να αφήσουμε το τελευταίο άδειο και να πασπαλίσουμε άχνη ζάχαρη ή κρέμα και λευκή σοκολάτα τριμμένη ή κρέμα και καρύδα, το αφήνουμε στο ψυγείο μια νύχτα και την κόβουμε σε ρόμβους ή τετράγωνα ή όπως θέλουμε☺


Αυτή είναι η συνταγή μου για σήμερα 😘😘

Torturi si prajituri Nikoleta

 

Προηγούμενο άρθροΕκλέρ με κρέμα βανίλιας, σαντιγί και γλάσο σοκολάτας…με πολλή αγάπη
Επόμενο άρθροΣπιτικό Μοσχαράκι “γκούλας” με πουρέ