Ρολάκια Σπανακόπιτας

Υλικά

5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 και 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
1/2 kg σπανακι πλυμένο, στραγγισμένο και τεμαχισμένο
1/3 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
αλάτι
200 γρ φέτα, χοντροτριμένη
2 αυγά (εγω έβαλα 1 αυγό , δεν μου αρέσει όταν γίνεται με πολύ αυγό)
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φύλλο κρούστας 27 φύλλα κομμένα σε 22 επί 25 εκ
ελαιόλαδο, για βούρτσισμα

Εκτέλεση

Για την γέμιση:
Επιλέξτε μια αντικολλητική κατσαρόλα που είναι αρκετά μεγάλη για να πάρει όλο το σπανάκι.
Προσθέτουμε το λάδι και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το σπανάκι και λίγο αλάτι, και μαγειρέψτε, καλυμμένο μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, γυρνωντας το μερικές φορές. Ρίξτε λίγο νερό εάν είναι απαραίτητο, αλλά θα πρέπει να υπάρχει αρκετό, απο αυτό που βγαζει το σπανάκι. Τώρα ξεσπεπάστε και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και το μεγαλύτερο μέρος του νερού να εξατμιστεί.
Ρίξτε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι για να το στύψετε καλά.
Βάλτε σε ένα μπολ για να κρυώσει. Ήταν σε αυτό το σημείο που πρόσθεσα τις 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον άνηθο, τη φέτα, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και δοκιμάστε λίγο για το αλάτι.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψί. Χρησιμοποίησα ένα πυρεξ 20 χ 30.
Κόψτε τα φύλλα και κρατήστε τα καλυμμένα με ένα πανί για να μην στεγνώσουν.
Τώρα θα πρέπει να δουλέψετε γρήγορα, ώστε η ζύμη να μην στεγνώσει και να σπάσει, διατηρώντας το φυλλό που δεν το δουλευετε καλυμμένο με ένα πανί.
Τοποθετήστε ένα φύλλο σε επίπεδη επιφάνεια και το βουρτσίζετε καλά με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε ένα άλλο φύλλο απο πάνω, βουρτσίστε το με ελαιόλαδο και επαναλάβετε για άλλη μια φορά, έτσι ώστε να έχετε τώρα 3 στρώσεις.
Τώρα έβαλα 2 κουταλιές της σούπας γεμίζοντας στο κοντό άκρο, αφήνοντας ένα περίγραμμα περίπου 2 εκ.

Απλώστε τη γέμιση σε μια ομοιόμορφη γραμμή,

στη συνέχεια τυλίξτε τη ζύμη αρκετά σφιχτά σε σχήμα πούρου ξεκινώντας από το άκρο του σπανακιού, κάνοντας μια πλήρη στροφή, στη συνέχεια γυρίστε και πιέστε τις πλευρές και συνεχίστε να τυλίγεται. Βουρτσίστε την επιφάνεια με λάδι.
Κάντε 8 ακόμη ρολά και τακτοποιήστε τα στο πυρεξ δίπλα-δίπλα, ώστε όλα να ταιριάζουν σε μια σειρά που πιάνει από την μία πλευρά μέχρι την άλλη.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά (έψησα το δικό μου 35 για καλύτερο χρώμα). Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε, καθώς αυτά τρώγονται καλύτερα ζεστά.

ΠΗΓΗ: nummykitchen.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΝόστιμοι τυρολουκουμάδες!
Επόμενο άρθροΜία ξεχωριστή Πίτσα Μπύρας