Ρολά πιπεριάς φούρνου

….είναι ένα γευστικό, πολύχρωμο και γευστικό πιάτο με γέμιση που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Φτιάχνονται τόσο εύκολα

Συστατικά

4-5 πιπεριές
160 γρ Ζαμπόν φέτες
160 γρ Τυρί
Τριμμένη φρυγανιά οσο παρει
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μαϊντανός

Παρασκευή

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, τις ψήνουμε στους 200° για περίπου 40 λεπτά, γυρίζοντάς τις κατά διαστήματα.
Όταν ψηθούν, τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε σε πλαστική σακούλα καλά κλεισμένη, έτσι θα είναι πιο εύκολο να τα ξεφλουδίσετε.
Μετά από μια ώρα τα ξεφλουδίζουμε τις ανοιγουμε και κοβουμε. Γενικά, 3 ή 4 λωρίδες λαμβάνονται από μια μεγάλη πιπεριά.

Περάστε τις λωρίδες της πιπεριάς στην τριμμένη φρυγανιά κάνοντάς την να κολλήσει καλά σε όλη την επιφάνειά τους.
Σε κάθε φέτα πιπεριάς βάζετε μισή φέτα μαγειρεμένο ζαμπόν και μερικά κομμάτια τυρί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι κιτρινο τυρί σ αρεσει, το σημαντικό είναι να είναι μαλακό τυρί.
Τυλίγουμε τις πιπεριές πάνω τους για να σχηματιστούν τα ρολά.

Τοποθετούμε τα ρολά πιπεριάς στον πάτο ενός ταψιού καλυμμένου με λαδόκολλα, ραντίζουμε με λιγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ψήνουμε τα ρολά πιπεριάς στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180°.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν, πριν τα σερβίρουμε πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ με ροδάκινο με αμύγδαλα
Επόμενο άρθροΓεμιστά “τσουρεκάκια”…τα οποία δεν μπορείτε να μην τα φτιάξετε.