Ρολό κιμά

Για βραδινό ετοίμασα ένα ρολό κιμά, τουρσιά, καπνιστό μπέικον, κίτρινο τυρί, μαγιονέζα και μουστάρδα

(Στη συνταγή δεν είναι με μπέικον, αλλά με ζαμπόν. Το κίτρινο τυρί είναι τριμμένο, και για μένα είναι σε κομμάτια και αλείφεται με σάλτσα μπάρμπεκιου απ’ έξω, και βάζω λωρίδες μπέικον και αλείφω με μουστάρδα και o κιμάς είναι 500 γρ, και για μένα είναι 750 γρ.

Υλικά

750 g μείγματος κιμά
30 ml λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ τριμμένη φρυγανιά
Μαύρο πιπέρι για γεύση
Αλάτι αν χρειάζεται
50 γρ μαγιονέζα (δεν ειχα διαθέσιμη)

Για τη γέμιση:
5,6 αγουράκι τουρσι κομμένα σε κύβους
150 γρ κίτρινο τυρί κομμένο σε κύβους
150 γρ καπνιστό μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια και μερικές φέτες με τις οποίες σκέπασα το ρολό από πάνω.
3,4 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα για άλειμμα.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακάτεψα όλα τα προϊόντα για τον κιμά και ανακάτεψα καλά.Την άφησα για λίγο στο ψυγείο. Σε αυτό το διάστημα έκοψα τα προϊόντα για τη γέμιση.
Άπλωσα στον πάγκο αλουμινόχαρτο και αλείψα με ένα πινέλο σιλικόνης λίγο λάδι.Άπλωσα τον κιμά σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο.
Από πάνω έβαλα τα προϊόντα σε φέτες, φροντίζοντας να είναι παντού.

Το τυλίγω σε ρολό με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου Τακτοποίησα από πάνω τις φέτες μπέικον. (Δείτε φωτογραφίες 😊).

Έβαλα το έτοιμο ρολό σε μια πιατέλα και έψησα για περίπου 50 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Στη συνέχεια ξετύλιξα το αλουμινόχαρτο

 και το άλειψα με μουστάρδα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης.


Το ξαναέβαλα στο φούρνο και έψησα άλλα 10 λεπτά στους 180 βαθμούς, μόνο στο γκριλ μέχρι να πάρει ένα ωραίο μαύρισμα

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοτυρόπιτα
Επόμενο άρθροΚοτοκεφτέδες με λευκή Σάλτσα