Συστατικά
Για το κρέας:
500γρ κιμά
50 gr προσουτο
50 γρ σαλάμι
50 γρ τυρι μετσοβονε
2 Σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
3 κουταλιές μαϊντανός
1 αυγό
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι φρέσκια τριμμένο παρμεζάνα
Μικρή πρέζα αλατιού
4 σκληρά βρασμένα αυγά (βράστε τα για περίπου 7-10 λεπτά )
Για τις πατάτες:
1 kg Πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κύβους και βρασμένες σε βραστό νερό για 2 λεπτά, αποστραγγίζετε καλά και αφήνετε στην άκρη.
1 φλιτζάνι κατεψυγμένου αρακά
1/2 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι 

Παρασκευή
1) Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 220 βαθμούς, λιπάνετε ένα ταψί  ή τοποθετείτε λαδόκολα και αφήστε το στην άκρη.

2) Σε έναν μπλεντερ, προσθέτουμε το προσούτο, το σαλάμι, το μετσοβόνβε, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα χτυπάμε, προσθέτουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ με τον κιμά, το αυγό, την παρμεζάνα, την φρυγανιά και μια μικρή πρέζα αλατιού.

3) Ανακατέψτε τα πάντα μαζί καλά και στη συνέχεια φτιάξτε το ρολό (μεσα στο προετοιμασμένο ταψι σας). Τοποθετήστε τα σκληρά βρασμένα αυγά κατά μήκος του κέντρου (δείτε την φωτό),

και αφήστε το στην άκρη και δουλέψτε τις πατάτες.

4) Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τις πατάτες με τον αρακά, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, στη συνέχεια τα διασκορπίστε τα όλα γύρω από το κρέας και βάλτε το στο φούρνο για 45 λεπτά, ανακατέψτε τις πατάτες . Αφήστε το ρολό να κρυώσει λίγο πριν κόψετε.

Laura in the Kitchen

Προηγούμενο άρθροΚέικ Πάστας Aμυγδάλου….
Επόμενο άρθροΦανταστικό Σκορδόψωμο