Ρολό με ζάχαρη και κανέλα

Υλικά

2 ποτήρια ζεστό γάλα (400 ml)
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (60 γρ.)
7 γρ. μαγιά στιγμιαία ξηρή (1 συσκευασία)
2 αυγά
700 γρ. αλεύρι (6 φλιτζάνια)
5 γρ. αλάτι (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
90 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
70 γρ. βούτυρο
250 γρ. καρύδια
1 ποτήρι ζάχαρη (180 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
επαρκή ποσότητα νερού

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη και τη μαγιά.Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τ αυγά τα χτυπάμε λίγο και ρίχνουμε το μισό αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το αλάτι.
Ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
‘Επειτα την αλείφουμε με το βούτυρο και την ζυμώνουμε μέχρι να το απορροφήσει.Την σκεπάζουμε και την  αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη.Πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε τη ζύμη.
Την χωρίζουμε σε δύο μέρη.Τα ζυμώνουμε και τους δίνουμε το σχήμα μπάλας.Ανοίγουμε με τον πλάστη τη μία μπάλα σε μεγάλο στρογγυλό φύλλο.
Απλώνουμε το μισό βούτυρο από τα 70.γρ. Ρίχνουμε στην επιφάνεια το μισό μείγμα κανέλας ζάχαρης και τα μισά καρύδια.
Κόβουμε 5 λωρίδες 8 εκ. 7 εκ. 6 εκ. και 2 λωρίδες των 5 εκ.
Ξεκινάμε να ρολάρουμε την λωρίδα των 8 εκ.Στο τελείωμα της την ενώνουμε με την επόμενη λωρίδα των 7 εκ.Συνεχίζουμε και ρολάρουμε μέχρι να ενώσουμε όλες τις λωρίδες.
Φτιάχνουμε ένα σχήμα κώνου και τον τοποθετούμε σε στρογγυλό πυρέξ στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Ετοιμάζουμε και την δεύτερη ζύμη με τον ίδιο τρόπο.Την κόβουμε σε λωρίδες 4.εκ την κάθε μια.
Παίρνουμε μία μία και την τυλίγουμε γύρω γύρω απ τον κώνο.
Τον σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βάζουμε σ ένα μπολ την ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε λίγο νερό ώστε να έχουμε ένα πηχτό γλάσο.
Με ένα πινέλο σιλικόνης αλείφουμε τον κώνο και το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!!!
Το σχήμα του είναι εκπληκτικό, η γεύση του θρυλική. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!!!!!
Καλή επιτυχία!!!
Προηγούμενο άρθροΈνα πολύ καλό γλυκό που το φτιάχνω πολύ συχνά κατόπιν επιθυμίας όλων
Επόμενο άρθροΜπόμπες πατάτας με μανιτάρια και κοτόπουλο..