Σιροπιαστό γλυκό Λιβάνου

Υλικά

3 φλιτζάνια σιμιγδάλι
1 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι τριμμένη ξηρή καρύδα
1 φλιτζάνι λάδι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 νερό
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το λάδι και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη μετά την καρύδα. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα τα ξηρά συστατικά.
Αφήνουμε το μίξερ να δράσει για 3-4 λεπτά. Μετά από τα 3-4 λεπτά προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Συνεχίστε να ανακατεύετε άλλα 1-2 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το ταψί βάζοντας λίγο βούτυρο και αλευρι για να μην κολλήσει η μπασμπούσα στο ταψί.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι που θα βάλετε πάνω στη μπασμπούσα όταν βγει από το φούρνο.
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Χαράξτε το γλθκό και βάλτε αμύγδαλα σε κάθε τετράγωνο.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το σιρόπι από πάνω.
Αφήστε το να κρυώσει και απολαύστε το!

Προηγούμενο άρθροΦάβα
Επόμενο άρθροΛένε ότι τίποτα δεν είναι καλύτερο από το φρέσκο σπιτικό ψωμί!🍞🍞🍞🍞