Ρολό με κοτόπουλο με μπέικον

Υλικά:

400 γρ λευκό κοτόπουλο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι καρυκεύματα κοτόπουλου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
80 γραμμάρια κρεμμύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
1/2 μάτσο μαιντανό
2 κουταλάκια του γλυκού μπαχάρι
300 γραμμάρια μπέικον σε λεπτές φέτες
100 γραμμάρια ζαμπον σε λεπτές φέτες
200 γρ τυρί χοντροτριμμένο

Παρασκευή:

1. Βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου σε ένα μπολ. Προσθέστε καρύκευμα κοτόπουλου, αλεσμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και
σκόρδο, αυγό, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπαχάρι. Συνδυάστε καλά τα υλικά με το χέρι. Δύο ρολά γίνονται από αυτό το μείγμα.
2. Κόψτε δύο μεγαλα κομμάτια αλουμινόχαρτου. Στη στενή πλευρά του αλουμινόχαρτου, τακτοποιήστε, κατά μήκος, 4-5 φέτες μπέικον (οι φέτες πρέπει να είναι πιο φαρδιές), αλλά έτσι ώστε κάθε φέτα να επικαλύπτει ελαφρώς την προηγούμενη φέτα μπέικον. Τοποθετήστε το μπέικον και στα δύο κομμάτια αλουμινόχαρτου. Βάλτε το έτοιμο ρολο πάνω από το μπέικον, τη μισή ποσότητα και από τις δύο πλευρές. Απλώνουμε με κουτάλι τον κιμά σε όλη την επιφάνεια, αλλά στο τέλος αφήνουμε περίπου 5 εκατοστά χωρίς γέμιση. Τοποθετήστε το ζαμπον (50 γραμμάρια και από τις δύο πλευρές) πάνω από τον κιμά. Τέλος, μοιράστε τη μισή ποσότητα τριμμένου τυριού.
3. Χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο, διπλώστε το μπέικον πάνω από τη γέμιση και τυλίξτε το ρολό. Κατά τη διάρκεια κάθε διπλώματος, χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο, πιέστε καλά το κρέας με το δίπλωμα. Τυλίξτε τα ρολά σε αλουμινόχαρτο και αφήστε τα στο ψυγείο για μία ώρα.

4. Πάρτε ένα πυρίμαχο σκεύος και αλείψτε το με βούτυρο ή λάδι. Ρίξτε 50 ml λευκού κρασιού (ή νερού) σε ένα μπολ.
Βγάλτε τα ρολά από το ψυγείο, ξετυλίξτε τα από το αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί (αν χρησιμοποιείτε συνηθισμένο ταψί, βάλτε χαρτί ψησίματος για να μην κολλήσει το μπέικον. Αργότερα, όταν αρχίσει να απελευθερώνει λίπος, μπορεί να το βγάλει) Τοποθετήστε το πυρίμαχο σκεύος σε κρύο φούρνο και ενεργοποιήστε το στους 200 βαθμούς
(εάν χρησιμοποιείτε άλλο είδος ταψιού, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια τοποθετήστε το πιάτο).
5. Bήστε το κρέας μέχρι το μπέικον να πάρει ένα ωραίο κίτρινο χρώμα (για μένα ήταν 35 λεπτά). Στη συνέχεια, βγάλτε το ταψί από το φούρνο, ρίξτε το περιττό λίπος και αναποδογυρίστε τα ρολά. Επιστρέφουμε στο φούρνο για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Αφαιρέστε τα ψημένα ρολά από το τηγάνι σε μια σανίδα κοπής, καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο αλλά έτσι ώστε να ανοίξουν οι πλευρές και αφήστε για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια και σερβίρουμε με τη σαλάτα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧωριάτικη Χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο
Επόμενο άρθροΦανταστικές Μπιφτεκόπιτες