3 Γεύσεις Ρυζόγαλου

Θα σας παρουσιάσω διάφορες παραλλαγές του ρυζόγαλου στο φούρνο:
Με κρόκο, χωρίς κρόκο, με κρέμα και με σαλέπι ❤️

Υλικα

1/2 κουπα Ρύζι (150 g) – αν θέλετε πιο παχύρρευστο αυξήστε το σε ⅔ έως και 1 κουπα
(για πολύ παχύρρευστο)
2 κουπες Νερό
1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
1 κουπα Ζάχαρη (όχι πλήρης)
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
Βανίλια
Ξηροί καρποί από πάνω – προαιρετικά
Για την εκδοχή με κρόκο: +1 κρόκος
Για την έκδοχή με κρέμα: + 200ml Κρέμα γάλακτος
Για την παραλλαγή με Σαλέπι: + 2 φακελάκια Σαλέπι

Εκτέλεση

Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσει (δεν χρειάζεται να το πλύνεις
πολύ για να κρατήσει το άμυλο και να γίνει κρεμώδες). Αφού ψηθεί το ρύζι, προσθέτουμε το γάλα (χρειάζεται λίγο να διαλυθεί το άμυλο) και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ακολουθεί το αραιωμένο κορν φλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Τέλος, προσθέτουμε λίγο από το μείγμα στον κρόκο να μαλακώσει και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και μετά μοιράζουμε το μείγμα με μια κουτάλα σε μπολ και ψήνουμε σε υδατόλουτρο(τα μπολάκια μέσα σε ταψί με νερό μέχρι το υψος 1/3 από το μπολάκι) – 200 βαθμούς, πάνω σχάρα, στο πάνω μέρος του φούρνου, μέχρι να μαυρίσει όμορφα.

Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς κατά το σερβίρισμα.
-Για τις υπόλοιπες επιλογές: Προσθέτουμε το σαλέπι μετά το κορν φαλουρ και την κρέμα γάλακτος με το γάλα.
* Ο κρόκος κάνει ωραία και νόστιμη κρούστα.
* Η κρέμα δίνει πιο πηχτή γεύση.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς Φούρνου με σιρόπι
Επόμενο άρθροΑρωματικά Νηστίσιμα Πορτοκαλοκουλουράκια με Κανέλα και Καστανή Ζάχαρη