Ρύζι με ανάμικτα λαχανικά

Πολύ γρήγορο και νόστιμο! Ένα απολαυστικό πλήρες γεύμα που μπορείτε, όμως, να το σερβίρετε και σαν συνοδευτικό σε κοτόπουλο κρεατικά και ψαρικά

Υλικά

2 φλ. ρύζι κίτρινο σπυρωτό
5 φλ. νερό
1/2 κ.γλ. κιτρινόριζα (προαιρετικά)
2 φλ. ανάμεικτα λαχανικά
4 κ. σ. μαργαρίνη
αλάτι
1 κύβο κότας ή λαχανικών

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λαχανικά για 15′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το ρύζι, τον κύβο, κιτρινόριζα αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και το μαγειρεύουμε περίπου για 15′ μέχρι να μαλακώσει το ρυζάκι. Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε την μαργαρίνη να λιώσει, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε για 3′. Έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στο ρύζι, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Το αφήνουμε 10′ σκεπασμένο με πετσέτα, καπακωμένο και μετά σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤαλιατέλες ογκρατέν µε ζαµπόν και τυρί
Επόμενο άρθροΛαχανοντολμάδες με σάλτσα ντομάτας