Ρύζι με λαχανικά και ελιές

Συστατικά

2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 χούφτα ελιές
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
1 κ. γλυκού πάπρικα
1/8 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1/2 κ. γλυκού θυμάρι
1/2 κ. γλυκού ρίγανη
3/4 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
3 φλ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πρόσθεσε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλερι και σοτάρισέ το για πέντε λεπτά.
Πρόσθεσε και το σκόρδο, τις ντομάτες, τις ελιες κομμένες τη δάφνη, την πάπρικα, το καγιέν, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και ανακάτεψέ τα για ένα λεπτό.
Ρίξε στην κατσαρόλα και το ρύζι και σιγά-σιγά το ζωμό κοτόπουλου, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε το φαγητό για περίπου 25 λεπτά.
Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί και φέτα.

Καλή Απόλαυση

Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Πορτοκαλιού Νηστίσιμα
Επόμενο άρθροΣιροπιαστά κεκάκια με καρύδα…διαλύονται στο ουρανίσκο