Συστατικά
6 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 ασκαλώνια ψιλοκομμένα (ή δυο κρεμμυδάκια Baby)
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 γλυκάνισο
2 φλιτζάνια Καρολίνας ρύζι
1 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένο αρακά
1/2 φλιτζάνι ούζο
3 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό ή συνδυασμός και των δύο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κρόκος Κοζάνης
Αλατοπίπερο για γεύση
1/2 φλιτζάνι ανάλατα φιστίκια
1/2 φλυτζανι ολόκληρα αμυγδάλα
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Οδηγίες
Ζεστάνετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να λιώσουν λίγο, περίπου 10 – 12 λεπτά. Περίπου πέντε λεπτά στο μαγείρεμα των παραπάνω, προσθέστε και το γλυκάνισο.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για να επικαλύψουμε το ελαιόλαδο. Ρίξτε το ούζο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε το ζωμό ή το νερό και χαμηλώστε τη φωτιά. Βάλτε αλάτι και πιπέρι. Αραιώστε τον κρόκο σε 2 κουταλιές ζεστό νερό και ανακατεύετε στο ρύζι. Καλύψτε και σιγοβράστε το ρύζι για περίπου 12 – 15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει. Στα μισά από το μαγείρεμα του ρυζιού, ανακατέψτε απαλά τον αρακά.
Ενώ το ρύζι μαγειρεύετε, ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρετε τους ξηρούς καρπούς. Ανακατέψτε το μέλι και ένα τσίμπημα αλατιού. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει το μέλι. Αφαιρέστε και αφήστε το στην άκρη.
Σερβίρετε το πιλάφι ζεστό ή σε μεμονωμένα κύπελλα με τους ξηρους καρπούς από πάνω.

Σημείωση

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με οποιαδήποτε κρέας κοκκινιστο ή λεμονάτο

Προηγούμενο άρθροΤο Ωραιότερο Γευστικό Σπιτικό Προφιτερόλ…που έχετε φτάξει!
Επόμενο άρθροΜακαρονάδα PrimaVera