Γλυκόξινη σαλάτα λάχανο

Συστατικά

1/2 κεφάλι λάχανου, τεμαχίζουμε λεπτά (περίπου 6 φλιτζάνια)
1/3 φλιτζάνι ξίδι μηλίτη μήλου
2 κουταλιές λάδι
3 κσ φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Αλάτι και φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 μικρού βολβού μάραθου, σε λεπτές φέτες (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
1 κσ μάραθο ψιλοκομένο
1/4 φλιτζάνι σταφίδες
Πρόκειται για μία σαλάτα με γλυκόξινο προφίλ γεύσης.
Είναι απόλυτα απαλλαγμένη από μαγιονέζες αλλά έχεις τις γευσεις του μάραθου μαζί με τη γλυκύτητα των σταφίδων.

Εκτέλεση

Συνδυάστε το ξύδι, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε καλά και βάλτε στο ψυγείο.
Ανακατέψτε το λάχανο με το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ που μπαινει στα μικροκύματα.
Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων στην ψηλότερη σκάλα για 1 λεπτό.
Ανακατέψτε και ξαναβάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων πάλι για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Ο όγκος του λάχανου θα ελαττωθεί ελαφρώς και το λάχανο θα μαλακώσει.
Χύστε εάν υπάρχει υγρό στην σαλάτα ή στιψτε την με τα χέρια
Αφαιρέστε το μείγμα από το ψυγείο.
Βάλτε μέσα στο μείγμα το λάχανο, το ξύσμα πορτοκάλι, το φέτες του βολβού μάραθου, τα φύλλα μάραθου και τις σταφίδες, και στη συνέχεια ανακατεψτε για να τα συνδυάσετε.
Ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι.
Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα.
Ανακατέψτε πριν από το σερβίρισμα.

ΠΗΓΗ: foodsogoodmall.com

Προηγούμενο άρθροΑρωματικό γιουβετσάκι με γαρίδες και ντομάτα
Επόμενο άρθροΛαμπερά Πασχαλινά αυγά