Σοκολατένια τούρτα με καρύδα και φουντούκι

Υλικά

3 αυγά
1 ποτήρι τσάι ζάχαρης
2 κουταλιές σούπας κακάο
3 κουταλιές αλεύρι (συσσωρευμένο)
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ

Για τον εμποτισμό
1 ποτήρι κρασιού γάλα

Για την κρέμα

1 συσκευασία σαντιγί γκαρνί
1 ποτήρι νερό Γάλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 ποτηρια καρύδας τριμμένη

Για ganache
1 συσκευασία υγρής κρέμας
80 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα

Για τα παραπάνω?
Φουντούκι

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το μέγεθος του ποτηριού νερού που χρησιμοποιώ είναι 200 ml.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το μέγεθος του ποτηριού κρασιου που χρησιμοποιώ είναι 100 ml.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε χτυπώντας σε μία μπασίνα τα αυγα με την ζάχαρη και μετα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα και τα χτυπάμε όλα μαζί.

Βουτυρώνουμε την βάση από ένα τετραγωνο τσερκι και τις πλευρές και αδειαζουμε μέσα το μειγμα.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά και βλέπουμε με την μέθοδο της οδοντογλυφίδας εάν ειναι ετοιμο.

Βρέχουμε το παντεσπάνι με 100ml γάλα.

Για την κρέμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 ποτήρι γάλα, το γκαρνί και χτυπάμε με το μίξερ.
Μετά προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε να διαλυθεί και συνεχίζουμε με την καρύδα και
ανακατεύουμε με μία μαρίζ να γίνει μια πάστα.


Αδειάζουμε την πάστα πάνω στο παντεσπάνι και την στρώνουμε πολύ καλά

Για την γκαναζ
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει όμορφα.
Αδειάζουμε την κουβερτούρα πάνω από την λευκή πάστα να απλωθεί ωραία.


Αφαιρούμε το τσέρκι και αρχίζουμε να διακοσμούμε με το τριμμένο αμύγδαλο και το κόβουμε σε κομμάτια

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube Channel here

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Μπαμπαδάκια της Μαμάς
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με σταφίδα και καρύδι.