Σάμαλι Λιβανέζικο

Υλικά

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του τσαγιού Backing Powder
1 κγ Βανίλια

Εκτέλεση

Αλείφουμε ένα ρηχό ταψάκι 20Χ30 εκ, με λίγο από το σησαμέλαιο.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του μίγματος – εκτός από το σιμιγδάλι – σε ένα μπολ να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε, λίγο λίγο, το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς για να ενωθεί με το μίγμα.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και αφήνουμε να φουσκώσει το σιμιγδάλι για 2 ώρες. Το μίγμα δεν πρέπει να έχει ύψος πάνω από 2εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεων 180 βαθμών Κελσίου, στη δεύτερη σχάρα από κάτω, για 45-50 λεπτά.

Σιρόπι ζάχαρης
1 φλιτζάνι νερό,
2 φλιτζάνια ζάχαρη,
1 κγ χυμό λεμονιού

Βράστε μέχρι να πήξει και μετά προσθέστε 2 κουταλιές νερό ροδόνερο
Στη συνέχεια στο τέλος το βγάζουμε από το φούρνο το σαμαλι και το περιχύνουμε με το σιρόπι ζάχαρης .

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑφράτες μαλακές τηγανίτες
Επόμενο άρθροΦιλέτο γαλοπούλας με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια…Μια εξπρές φαντασίωση σήμερα