Μπισκότα με μαρμελάδα

Και η γεύση τους είναι καλύτερη από οποιοδήποτε αγορασμένα.
Το κύριο πράγμα είναι ότι είναι απλά . Το ζυμώνουμε μια-δυο φορές και είναι έτοιμο.

Συστατικά:

Βούτυρο- 100 γραμμάρια,
Φυτίνη – 100 γραμμάρια (τα λιώνουμε σε μπεν μαρι)
ζάχαρη – 150 γραμμάρια,
Αυγό – 1 τεμ.
Μαγιονέζα – 2 κουταλιές της σούπας,
Βανιλίνη ή ζάχαρη βανίλιας – 1 πακέτο,
Μπέικιν πάουντερ – 10-12 γραμμάρια,
ξύδι 1 κουταλιά
Αλεύρι – όσο θα πάρει η ζύμη.

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε μια μαλακή ελαστική ζύμη. Δεν κολλάει στα χέρια. Πολύ ευχάριστη στην αφή.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά και μετά σχηματίζουμε τα μπισκότα.
Ανοίγουμε μια στρώση ζύμης πάχους περίπου 6-8 χιλιοστών.
Κάνουμε μια τρύπα στην μέση στα μισα πιτακια και βάζουμε τα δαχτυλίδια που προκύπτουν πάνω από τ άλλα μισα 

και βάζουμε μαρμελάδα, κατά προτίμηση πηχτή. Έχω μήλου.


Ψήνετε σε θερμοκρασία 160-170 βαθμούς για 12-15 λεπτά και μετά αφήστε να κρυώσουν στον φούρνο σας.

Ειρήνη και καλοσύνη σε όλους!
Να τα απολαύσετε ☺️

ΠΗΓΗ: Татьяна Руденко

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα με σφολιάτα
Επόμενο άρθροΜπάρα μαύρης σοκολάτας…σε λιγότερο από 5 λεπτά και δεν έχει λιπαρά και ζάχαρη.