Σαβαρέν ( Μπαμπάς)

Υλικά

1 κιλο Αλεύρι δυνατό
5 Αυγα
50 γραμμάρια ζάχαρη
10 Γραμμάρια Αλάτι
60 γραμμάρια βούτυρο θρέψη ( μαγειρικό)
300 γραμμάρια Νερό ζεστό ( όχι καυτό)
50 γραμμάρια Μάγια Φρέσκια
100 γραμμάρια Γάλα
Μάγια και Γάλα το διαλύουμε
Το νερό στο τέλος

Όλα τα άλλα σε μια λεκάνη η ακόμα καλύτερα στο μίξερ
Όταν πάρει λίγο η Μάγια
Τα ρίχνουμε μέσα και ρίχνουμε το νερό λίγο λίγο αλλά ανακατεύουμε συνεχώς
Το ζυμάρι θα πρέπει να κολλάει στο χέρι
Να ξέρετε ότι χρειάζεται κουπατ από ταρτακια για να πάρουν την φόρμα τους
Τα μοιραζόμαστε όπως κάνουμε τους λουκουμάδες
Ξεκουράσει μέχρι να φουσκώσει
Και ψήνουμε 160 με Αέρα για 30 λεπτά περίπου

Σιρόπι :
2 ποτήρια νερό
1ποτηρι ζάχαρη
Λίγο βανίλια

Θα πρέπει να τα σιροπιασεις
Την επόμενη μέρα

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι του Νικος Κοντος

 

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια ζουμερά και αφράτα
Επόμενο άρθροΑλμύρα ρολάκια…Η πιο γρήγορη συνταγή για κολατσιό!