Συστατικά

100g μπισκότα amaretti (ή digestive μπισκότα)

85 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

85 γραμμάρια βουτύρου, λειωμένο

250ml Ελληνικό γιαούρτι

750 γραμμάρια μασκαρπόνε

2 αυγα

ξύσμα 1 λεμόνι

ξύσμα 1 πορτοκαλί

250 ml μέλι

 (πορτοκαλί άνθος είναι ιδιαίτερα καλό)

νωπά φρούτα, για το σερβιρισμα

Μέθοδος

Ζεστάνετε τον φούρνο στους 160C / αέρα 140C . Τρίψτε τα μπισκότα και τα περισσότερα αμύγδαλα μέσα σε μια πλαστική τσάντα με τον πλάστη . 

Ανακατέψτε με το βούτυρο και στη συνέχεια βάλτε και πιέστε προς τα κάτω σε ένα βαθύ οβάλ σκευος 23 εκατοστών (ή κάτι παρόμοιο σε μέγεθος ή ένα σκεύος κέικ). 

Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.

Ανακατέψτε μαζί το γιαούρτι και το μασκαρπόνε, στη συνέχεια ρίξτε τα αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατέψτε τα ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, στη συνέχεια ανακατέψτε το μεγαλύτερο μέρος του μελιού, κρατώντας περίπου 3 κουταλιές της σούπας στην άκρη. 

Απλώστε το πάνω από τη βάση του μπισκότου, καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και μαγειρέψτε για 1 ώρα. 

Βγτάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για περισσότερο από 15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρώς χρυσό,  ώστε από πάνω να είναι σταθερό με ίσως μικρή ταλάντωση στη μέση. Αφήστε να κρυώσει. 

Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 2 ημέρες.

Για να σερβίρετε, ρίξτε τα αμύγδαλα, και απλώστε από πάνω το υπόλοιπο μέλι και τα φρέσκα φρούτα. Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠαστέλι Ανδρου όπως το φτιάχναμε τότε…
Επόμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού Φράουλα