Πίτα με αυγά, τυρί και κίτρινο τυρί

Υλικά

✔️500 γρ φύλλα για πίτα, τα δικα μου είναι χειροποίητα
✔️400 γρ γιαούρτι με μια πρέζα διττανθρακική σόδα
✔️4-5 αυγά, ανάλογα με το μέγεθός τους
✔️250 γρ τυρί φέτα
✔️150 γρ τριμμένο κιτρινο τυρί
✔️10 γρ βούτυρο μαλακό
✔️3-4 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

Το ταψί μου έχει διάμετρο 38 cm.

Αρχικά ετοιμάζω τη γέμιση, από γιαούρτι με σόδα που αναμιγνυω απο πριν, τυρί και αυγά, καθώς και το μισό τριμμένο κιτρινο τυρί.
Στη συνέχεια αλείφω το ταψί με το μαλακό βούτυρο.
Ανοίγω τη συσκευασία των φύλλων και αρχίζω να απλώνω κάθε φύλλο κρούστας, την οποία πασπαλίζω με δύο-τρεις κουταλιές από τη γέμιση, τυλίγω πρώτα σε ρολό και μετά σε σαλιγκάρι.
Δεν προσθέτω λάδι. Τακτοποιούμε στο ταψί. Μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Τελικα μου περίσσεψε λίγη γέμιση, την οποία άπλωσα πάνω από την πίτα μαζί με το υπόλοιπο τριμμένο κιτρινο τυρί. Έριξα τρεις, τέσσερις κουταλιές λάδι από πάνω.

Αν όμως σας αρέσει μια λιπαρή πίτα, μπορείτε να προσθέσετε μερικούς κύβους βούτυρο.
Έψησα στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο, ωραίο μαύρισμα. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος αν χρησιμοποιήσετε δικο σας φύλλο. Να κοιτάτε την πίτα κατα την διάρκεια ψησίματος.
Η έτοιμη πίτα έχει τραγανή κρούστα και είναι κρεμωδης μέσα. Αν δεν σας αρέσει να είναι τραγανή, απλώς τυλίξτε το με μια πετσέτα αφού το βγάλετε από το φούρνο.

Καλή μέρα από εμένα!

Προηγούμενο άρθροΑυτές είναι οι πιο νόστιμες μελιτζάνες που έχω φάει ποτέ! Εύκολη συνταγή!
Επόμενο άρθροΜοσχάρι με ρύζι ανάποδο ❗ Όλοι θα ζητήσουν τη συνταγή σου