Σαγανάκι κίτρινου τυριού

Υλικά

ποιοτικό κίτρινο τυρί / η ποσότητα είναι η επιλογή σας /
αυγά / ένα ή δύο /
τριμμένη φρυγανιά
αλεύρι
ηλιέλαιο
κρύο νερό

Πώς να το φτιάξετε:

Κόψτε το κίτρινο τυρί σε κομμάτια πάχους τουλάχιστον ενός εκατοστού.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ, ρίχνουμε κρύο νερό και βυθίζουμε το τυρί μέσα. Θα πρέπει να παραμείνει για περίπου 5 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ετοιμάστε τρία πιάτα. Στην πρώτη ρίχνουμε το αλεύρι. Στο δεύτερο φρυγανιά. Στο τρίτο, χτυπάμε τα αυγά.
Αρχίστε να βάζετε κάθε κομμάτι πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στα ψίχουλα. Τακτοποιήστε τα έτοιμα κομμάτια κίτρινου τυριού σε ένα ρηχό πιάτο χωρίς να τα στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο.
Τοποθετήστε τα παρασκευασμένα κίτρινα τυριά στην κατάψυξη ή στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Ζεσταίνουμε, αλλά όχι στο υψηλότερο επίπεδο της φωτιάς.
Τηγανίστε τα κρύα κομμάτια κίτρινου τυριού και στις δύο πλευρές. Συνιστάται να τα βγάζετε σε χαρτί για να απορροφάτε υπερβολικό λαδι.

Συμβουλές:
Μπορείτε νσ χρησιμοποιείτε ψίχουλα που έχετε ετοιμάσει. Το φτιάχνω ψήνοντας μικρά κομμάτια ψωμιού στο φούρνο 1 ή 2 ημερών. Αφού κρυώσει, αλέθω το φρυγανισμένο ψωμί. Κρατάω τα ψιχουλα σε κλειστό δοχείο.
Μην υπερβάλλετε την ποσότητα λαδιού στην οποία θα τηγανίσετε το τυρί σας. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να είναι μικρά.
Ένα ακόμη πράγμα – όταν τηγανίζετε το κίτρινο τυρί σας, τοποθετήστε τα κομμάτια έτσι ώστε να μην αγγίζουν το ένα το άλλο.

Προηγούμενο άρθροΕύκολες και νόστιμες πατάτες με κιμά
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό Κοτόπουλο…δείτε το μυστικό συστατικό που την κάνει υπέροχη την σάλτσα