Συστατικά
2 μεγάλα καλαμπόκια
4 μεγάλες βραστές πατάτες κομμένες
2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι κατά βούληση
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ.  ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού κομμένα
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια γλυστρίδα κομμένη
2 αυγά καλά βρασμένα
3 κουταλιές σούπας ξύδι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
100 γρ. σκληρή φέτα κομματάκια

Οδηγίες

Αφαιρέστε τις φλούδες από το καλαμπόκι. Βράστε το καλαμπόκι ολόκληρο σε αλατισμένο νερό μέχρι να βράσει αλλά να είναι al dente 8 έως 10 λεπτά. Βγάλτε τα με ένα κουτάλι και αφήστε στην άκρη.
Στο ίδιο νερό, βράστε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά.Πρέπει να μπορεί να τρυπηθούν εύκολα αλλά να είναι και σφιχτές ώστε να κόβονται χωρίς να διαλύονται. Βγάλτε τες από το νερό με ένα κουτάλι και βάλτε τες σε παγωμένο νερό. Όταν οι πατάτες είναι αρκετά δροσερές για να τις  πιάσετε, ξεφλουδίστε και κόψτε κάθε πατάτα σε κομμάτια.
Ενώ οι πατάτες έβραζαν, ανάβετε το grill στο φούρνο σε μέτριο – ζεστό.
Βάλτε τις πατάτες και το καλαμπόκι ολόκληρο και με ελαιόλαδο σε ένα ταψί . Βουρτσίστε το καλαμπόκι και τις πατάτες με ελαιόλαδο και αλατίστε ελαφριά και ψήστε ως ότου οι πατάτες είναι τρυφερές, αλλά και σφιχτές και το καλαμπόκι να είναι ελαφρώς καμένο, περίπου 5 λεπτά και τα βγάζω.
Αφήστε το καλαμπόκι να κρυώσει ελαφρά, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι βγάλτε τα σπόρια του καλαμποκιού σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Κόψτε τις πατάτες σε κύβους. Μην ανησυχείτε αν οι πατάτες διαλυθούν λίγο . Προσθέστε το κρεμμύδι, ντομάτες, βασιλικό, μαϊντανό και την γλιστρίδα. Ξεφλουδίστε και κόψτε τα ψημένα αυγά σε τεσσερα κομμάτια και προσθέστε τα από πάνω από την σαλάτα.
Ανακατέψτε μαζί το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύδι και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε ελαφρά και σερβίρετε.

Credit to