Συστατικά
1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο σε μικρά κοματάκια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι ή τυρί κρέμας
140 gr σπανάκι (φρέσκo μαγειρεμένo ή κατεψυγμένo), στημένο να φύγουν τα υγρά και κομμένα χοντρά
1/2 κουπα φέτας, τριμμένη
2 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο ή 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
Γάλα 
Αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το κουνουπίδι μέσα σε βραστό νερό  μέχρι να μπορεί εύκολα να τρυπηθεί με πιρούνι , περίπου 10 λεπτά.
Βάλτε το κουνουπίδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (Μπλέντερ).
Ρίξτε το βούτυρο, το γιαούρτι, το σπανάκι, τη φέτα, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο μαζί με αρκετό γάλα, χτυπήστε  έτσι ώστε το πολτοποιημένο κουνουπίδι να έχει την επιθυμητή υφή και  σύσταση πριν το αλάτισε και ρίξετε το πιπέρι για την γεύση.
Επιλογή: Μπορείτε να αντικαταστήστε τον άνηθο με μαϊντανό ή να το παραλείψτε.
Επιλογή: Βάλτε μερικές σκελίδες σκόρδου μαζί με το κουνουπίδι όταν βράζει και βάλτε τες  στο κουνουπίδι όταν το χτυπήσετε.
Βάλτε το στο ψυγείο

Θα το ευχαριστηθείτε είναι πολυ δροσερό 

1 κούπα=236 ml

Προηγούμενο άρθροΣπιτική Μαγιονέζα της Αργυρώς
Επόμενο άρθροΣαρδέλες ψημένες σε αμπελόφυλα