Σαλιγκάρια τυριού

Υλικά:

Ανθότυρο – 400 γρ
Κρόκοι – 4 τεμ.
Ζάχαρη – 4 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι – 350 g (+ -)
Αλάτι – 1 πρέζα
Μαγειρική σόδα – 0,5 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση:

Μοιράζουμε το τυρί σε δύο μερίδες. Ένα (250 g) θα χρειαστεί για τη ζύμη, το δεύτερο (150 g) – για τη γέμιση.

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Προσθέστε στο τυρί 2 κ.σ. μεγάλες ζάχαρη, τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε αλάτι, σόδα και προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνουμε τη ζύμη.
Πρώτα με ένα κουτάλι και μετά με τα χέρια.
Η ζύμη πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδης. Μην την «γεμισετε» με αλεύρι.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μπάλα και βάζουμε στο ψυγείο για 1-1,5 ώρα.

Στο ανθότυρο για τη γέμιση προσθέτουμε 2 κ.σ. μεγάλες ζάχαρη και το τρίβουμε καλά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε καλά αλευρωμένη σανίδα. Απλώνουμε το τυρί στη μισή ζύμη.
Εάν το τυρί είναι στεγνό, μπορείτε να προσθέσετε και ένα αυγό.
Σκεπάζουμε με το άλλο μισό της ζύμης. Θα βγει ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ.

Κυλήστε σε ρολό. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο σφιχτή γίνεται.
Κόβουμε σε στρογγυλά πάχους περίπου 1-1,5 εκ
Τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 20-25 λεπτά.
Νόστιμα σαλιγκάρια τυριου ζεστά και κρύα.

Καλή Απολαυση

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη Μαμαδίστικη Κρεμούλα με σιμιγδάλι
Επόμενο άρθροΜπιφτεκάκια με πατάτες στο φούρνο: εύκολη συνταγή για ένα ολοκληρωμένο γεύμα