Σαραγλάκια με λουκούμι

Υλικά

500 γραμμάρια φλοιού
3 κουτιά λουκούμι

Για τη γέμιση
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1/2 φλιτζάνι λάδι
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 βανίλια.

Τριμμένο καρύδι ή φυστίκι αιγίνης

Εκτέλεση

Παίρνουμε δύο κρούστες, τις βάζουμε τη μια πάνω στην άλλη. Στη μία άκρη του πλάτους τους βάζουμε τρία απλωμένα λουκούμια. Τυλίγουμε μια φορά τις κρούστες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μια κουταλιά από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει από τα προηγουμένως χτυπημένα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια σε όλο τους το πλάτος.

Τυλίγουμε τις κρούστες και τις βάζουμε σε λαδόκολλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα άλλα φύλλα.
Ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε.
Αφού κρυώσει, περιχύνουμε τα σαραγλακια με χλιαρό σιρόπι από νερό και ζάχαρη και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή φυστίκι αιγίνης.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα να απορροφήσει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠέννες με μανιτάρια και χοιρινό
Επόμενο άρθροΠίτσα Καλτσόνε