Μίνι Κεικ Σοκολάτας

Υλικά

Για την κρέμα:
50 ml. κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
25 g ζάχαρη
30 γραμμάρια μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
10 γρ κακάο

Για το παντεσπανι:
2 ασπράδια
15 ή 20 γρ ζάχαρη, ανάλογα με το αν θέλετε να είναι πιο γλυκό / προσωπικά βάζω 15 γρ.
40 γρ αλεσμένα καρύδια
μερικές σταγόνες βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζαχαρη. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά, αλλά δεν πρέπει να βράσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στους κρόκους σε λεπτή ροή και χτυπάμε. Επιστρέψτε στην εστία και ανακατέψτε μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέστε το μαλακό βούτυρο και χτυπήστε ξανά. Καλύψτε την κρέμα με αλουμινόχαρτο και φυλάξτε την στο ψυγείο όσο ψήνετε τα παντεσπανια. Η κρέμα είναι απολύτως αρκετή για αυτό το κέικ!

Για το παντεσπανι
Τα ασπράδια με την ζάχαρη και τη βανίλια χτυπιούνται να γίνουν σαν χιόνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά
με μια σπάτουλα. Χρησιμοποιώ ένα ταψί διαστάσεων 20 επί 24 εκ. Το ταψί καλύπτεται με χαρτί ψησίματος, το οποίο αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι.
Το μείγμα χύνεται και ισοπεδώνεται. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Τουλάχιστον στο δικό μου παίρνει
τόσα. Θα πρέπει να γίνει ελαφρώς καφέ. Το έτοιμο παντεσπανι κόβεται στα 4.

Επιτέλους συναρμολογείτε την τούρτα! Παντεσπανι Σοκολάτα Παντεσπανι και στο τέλος καλυπτουμε με σοκολάτα και πασπαλίζουμε καρύδι. Χώρισα αυτό το μίνι κέικ σε τρία μικρά κομμάτια, γιατί είμαστε τρεις στο σπίτι και υπάρχει ένα για όλους! Είναι ωραίο να μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σφίξει, αλλά βιάστηκα να το βγάλω φωτογραφία στο φως της ημέρας. Δεν θα μείνει τίποτα μέχρι αύριο. Ο γιος μου του επιτέθηκε αμέσως!

Περισσότερες πληροφορίες:
Τα αυγά είναι μεγέθους XL.
Η κρέμα πρέπει να είναι ζωική και υψηλή σε λιπαρά – 30 ή 36 τοις εκατό.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠίτα με γέμιση πατάτας και μιξ τυριών.
Επόμενο άρθροΓλυκό μιλφέιγ