Πίτα με γιαούρτι και σταφίδες

Συστατικά

1200 γραμμάρια γιαούρτι (σε ​​θερμοκρασία δωματίου)
10 κομμάτια Αυγά
200 γρ ζάχαρη
100 γρ σταφίδες
2 κουταλιές σιμιγδάλι
10 γρ αλάτι
20 ml εκχυλισμα βανίλιας
100 ml λιωμένο βούτυρο
1 τεμάχιο Αυγό
1 πακετο φύλλων κρουστας

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το σιμιγδάλι και την ουσία βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο.
Στρώνουμε το ταψί (20 x 30 εκ.) Με χαρτί ψησίματος και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Κόψτε το φύλλο σε λωρίδες μεγέθους του ταψιου σας. Βάζετε ⅓ φύλλων στο κάτω μέρος του δίσκου.
Λιπάνετε κάθε φύλλο ξεχωριστά με βούτυρο. Πασπαλίστε πάνω από το ½ της ποσότητας σταφίδας.

Πάνω από τις σταφίδες προσθέστε ½ του μειγματος με γιαούρτι και αυγά. Στη συνέχεια, προσθέστε ⅔ των φύλλων ένα κάθε φορά, κάνοντας το ίδιο με την πρώτη φορά (λαδώνοντας κάθε λωρίδα ζύμης με λιωμένο βούτυρο).
Πασπαλίστε τις υπόλοιπες σταφίδες και την υπόλοιπη σύνθεση από πάνω, αλλά αφήστε λίγο απο το μείγμα για αργότερα. Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης και τα αλείφουμε με βούτυρο.
Ανακατέψτε το μειγμα που κρατησαμε με ένα αυγό και ρίξτε το μείγμα πάνω στην πίτα.
Βάζουμε την πίτα στο φούρνο για 45 λεπτά στους 160 ° C. Στο τέλος το πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Απολαύστε με ευχαρίστηση!

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Φούρνου με τον δικό μου τρόπο
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με τραγανό φύλλο μπουγάτσας