Υλικά
70 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
100 γρ. Ζάχαρη άχνη
100 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 Αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
1/2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
1 Βανίλια
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Αμύγδαλα ολόκληρα με τη φλούδα τους
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 ml. Νερό
1/2 Πορτοκάλι κομμένο στη μέση
1 Ξύλο Κανέλας
Βήματα
1 Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα για 7 λεπτά , τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.

2 Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσοχή : Ανακατεύουμε το πρώτο και μετά ρίχνουμε το επόμενο.

3 Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά με την μαρίζ.
Βρέχουμε τα χέρια μας για να μην κολλάει η ζύμη και πλάθουμε σε μπαλάκια το κάθε γλυκάκι. Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα σεκέρ παρέ. Στο καθένα βάζουμε πιέζοντας ελαφρά ένα αμύγδαλο στη μέση.

5 Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.

6 Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο βάζουμε το χυμό από το πορτοκάλι και την πορτοκαλόκουπα για να πάρει άρωμα.

7 Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο ρίχνουμε το καυτό σιρόπι από πάνω και αφήνουμε τα σεκέρ παρέ να απορροφήσουν το σιρόπι. Εξαρτάται πόσο ζουμερά τα θέλουμε.

8 Σερβίρουμε σε πιατέλα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοσαλάτα ελληνικότατη…
Επόμενο άρθροΒυζαντινό ρύζι πουτίγκα – “Τρoφή των Αγγέλων”