Γλυκά τρίγωνα αμυγδάλου

Συστατικά

450γρ ολόκληρα αμύγδαλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ αλάτι
1/4 κουτ.γλ κανέλα
1 ασπραδι αυγού , ελαφρά χτυπημένο
450γρ φύλλα κρούστας 33x 45 εκ
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι μέλι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο

Οδηγίες

Κάνετε την γέμιση: Θερμάνετε το φούρνο στους 180 °. Τοποθετήστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τοποθετήστε σε φούρνο. Ψήνουμε, ανακατεύοντας μια φορά, μέχρι ελαφρώς να φρυγανιστούν, περίπου 8 λεπτά. Μεταφέρετε έξω και αφήστε να κρυώσουν. Μεταφέρετε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και προσθέστε ζάχαρη.
Χτυπήστε πολύ καλά. Προσθέστε βανίλια, αλάτι, κανέλα, ασπράδι αυγού και 2 κουταλιές της σούπας νερό και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μια υγρή, ελαφρώς κολλώδης πάστα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
Τοποθετήστε 2 φύλλα κρούστας σε μια επιφάνεια εργασίας και κόψτε κατά μήκος σε 4 ίσες λωρίδες. Τοποθετήστε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση στο τέλος κάθε λωρίδας που βρίσκεται πιο κοντά σε σας.

Διπλώνετε τη δεξιά γωνία πάνω από το γέμισμα, έτσι ώστε να ευθυγραμμίζεται με την αριστερή πλευρά, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. συνεχίστε μέχρι τέλους της λωρίδας όπως θα διπλώνατε μια σημαία.Βουρτσίστε το προ τελευταίο γύρισμα με νερό και στη συνέχεια διπλώστε πάνω από τη ζύμη για να σφραγιστεί.
Επαναλάβετε την αναδίπλωση με τις υπόλοιπες λωρίδες και τη διαδικασία γέμισης και αναδίπλωσης με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
Ρίξτε λάδι σε μία κατσαρόλα και θερμαίνετε να κάψει ελαφρώς. Βάλτε τα γλυκοτρίγωνα σε παρτίδες στο λάδι και τηγανίζετε, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να χρυσήσουν περίπου 1-2 λεπτά. Χρησιμοποιώντας λαβίδες, μεταφέρετε τα γλυκάκια πάνω σε χαρτοπετσέτες για να αποστραγγίσουν και αφήστε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, Βαλτε να βράσει η ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας για να διαλύσει τη ζάχαρη, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το μέλι, το χυμό και το ροδόνερο.
Μεταφέρετε τα γλυκοτρίγωνα σε ένα ταψί, έτσι ώστε να είναι διετεταγμένα σε ένα στρώμα.
Ρίχνουμε ομοιόμορφα το ζεστό σιρόπι πάνω από τα γλυκά και αφήνουμε να καθίσει μέχρι που τα γλυκά θα απορροφήσουν κάποιο σιρόπι, περίπου 10 λεπτά (δεν θα απορροφούν όλο το σιρόπι).
Αφήστε 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: saveur.com

Προηγούμενο άρθροΜαύρα φασόλια: Μια εκρηκτική «βόμβα υγείας»
Επόμενο άρθροΛινγκουίνια με ταραμά