Τιραμισού με αμαρέτο και αμύγδαλα

400 γρ. σαβουαγιαρ
Κρέμα:
750 ml γάλα
3 κουταλιές λικέρ αμαρέτο
5 κρόκους
210 γρ. Ζάχαρης
60 γρ. κρον φλαουρ
250 ml κρέμα γάλακτος

Γέμιση:
2 κουπες Καφέ εσπρέσο ρόφημα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές λικέρ αμαρέτο
100 γρ. Θρυμματισμένα αμύγδαλα πραλίνας
100 γρ. Θρυμματισμένα μπισκότα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, αμαρετο και το βάζουμε στην φωτιά να βράσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με συρμα χειρός τους κρόκους με την ζάχαρη και κοσκινίζουμε μέσα και το κορν φλαουρ και το ανακατεύουμε.
Μετά κατεβάζουμε από την φωτιά το γάλα και ρίχνουμε 3-4 κουταλιές στο μείγμα αυγών και
ανακατεύουμε για να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.
Αδειάζουμε το μείγμα αυγών μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα και το ξαναβάζουμε στην φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει σε μια παχιά κρέμα και το κατεβάζουμε.


Σε ένα πυρέξ αδειάζουμε την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε 2 φλυτζάνια ζεστο καφέ, το αμαρέτο και ζάχαρη και
το βάζουμε πίσω στη φωτιά για άλλα 2 λεπτά και ανακατεύουμε.
To κατεβάζουμε και μετά το αφήνουμε να κρυώσει
Σε μια σακούλα θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και τα μπισκότα
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί

Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από τη κρέμα και τα ανακατεύουμε όλα μαζι κρέμα-σαντιγί

Συναρμολόγηση
Σε ένα άλλο πυρεξ στρώνουμε την βάση με τα σαβουαγιαρ αφού πρώτα τα βουτούμε στον καφέ από πάνω απλώνουμε κρέμα και πάνω από την κρεμα αμύγδαλα – μπισκότα.


Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες 2 φορές και στο τέλος κάνουμε σχέδιο πάνω από την
τελευταίο στρώση διακοσμούμε με αμυγδαλα και μπισκότα.

Ετοιμοοοοοοοοο

Εγγραφείτε στο κανάλι της συνταγής εδώ

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΦλογέρες τυριού
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι λεμονάτο…