Σιροπιαστα κουλουράκια με καρύδα

Συστατικά:

2 αυγα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια λάδι
2 φλιτζάνια καρύδα
7 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι:
5 φλιτζάνια ζάχαρη
6 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό στην φωτιά και εφοσον πάρει μια βραση το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να δέσει το σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη

Χτυπάμε δύο αυγά με την ζάχαρη σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπεικιν και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία υφή ζύμης.
Με τα ζυμώνουμε με τα χέρια 5-10 λεπτα μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη.
Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί φουρνου.
Μετά θα κάνουμε μακρόστενα όπως φαίνονται στην φωτό.


Τα πιέζουμε πάνω στον τριφτη για να τα διακοσμήσουμε.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 και μετά μειώστε το σε 180 φούρνο και ψήστε για 25 λεπτά
Ρίξτε κρύο σιρόπι στα ζεστά κουλουράκια και πασπαλίζουμε με καρύδα ή τριμμένο καρύδι

Καλή Επιτυχία

To κανάλι της Συνταγής είναι εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Παντεσπάνι με καρύδα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Ψητό στο Φούρνο με πατάτες