Σιροπιαστά τρίγωνα με κρέμα
Συστατικά
Φύλλα Βηρυτού
1.500 γρ κρέμα σιμιγδαλιού
500 γρ Βούτυρο καλής ποιότητος κατα προτίμηση Φερμεντέ ή Κλαριφιέ (για να είμαστε σίγουροι οτι θα μας φτάσει)
Σιρόπι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε την κρέμα κατα προτίμηση απο την προηγούμενη μέρα την σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει πέτσα και αφού κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο
Βήμα 2: Την επόμενη μέρα βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και την μαλακώνουμε στο χέρι
Βήμα 3: Παίρνουμε ένα φύλλο απο το στενό μέρος μπροστά μας το βουτυρώνουμε απο πάνω βάζουμε ακόμα ένα φύλλο με τον ίδιο τρόπο και το βουτυρώνουμε και αυτό. Διπλώνουμε απο κάτω να σχηματιστεί ένα «τετραγωνάκι» και κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Το πόσα κομμάτια θα κόψουμε εξαρτάται απο το μέγεθος του φύλλου. Εγώ κόβω στα 6.

Αφού κόψουμε βάζουμε πάνω στο τετραγωνάκι την κρέμα αρκετή ποσότητα και αυτό είναι το μυστικό για να είναι φουσκωτά. Τυλίγουμε την κρέμα απο πάνω πατάμε περιμετρικά της κρέμας για να κλείσει καλά και τυλίγουμε διαγώνια σε τριγωνάκι πατώντας της άκρες χωρίς να σφίγγουμε το γλυκό κατά το τύλιγμα.
Βήμα 4: Γεμίζουμε το ταψάκι μα, βουτυρώνουμε καλά με το πινέλο μας όλα τα κομμάτια και ψήνουμε για περίπου 50′ (ανάλογα τον φούρνο) στους 140 βαθμούς (θέλουμε να ψηθούν αργά και να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα).
Βήμα 5: Σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι το γλυκό μας μετά απο 10 λεπτά αφού το έχουμε βγάλει απο τον φούρνο σε δυο δόσεις. Ρίχνουμε σιρόπι καλύπτοντας όλο το γλυκό μια φορά και μόλις το ρουφήξει λίγο ρίχνουμε λίγο ακόμα.
Βήμα 6: Αφού κρυώσει καλά το γλυκό σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!!

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΣτριφοτυρόπιτα Κοζάνης: Γεύση που μένει αξέχαστη !!!
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό Κέικ με Κρέμα Βανίλιας