Kαρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας

Μια καταπληκτική συνταγή Kαρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας θα τους ξετρελάνει όλους.
Η σοκολατένια καρυδόπιτα είναι μια καρυδόπιταμε γεύση καρυδιού και σοκολάτας που αποτελεί απόλαυση για όλες τις περιστάσεις

Υλικά:

7 μέτρια αυγά ( χωρισμένα)
200γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα ζάχαρη (200γρ) όχι εντελώς γεμάτη
Λίγο κονιάκ
2 ποτήρια νερού καρύδια ( περασμένα από μουλτι)
200γρ. τριμμένη φρυγανιά
2 κ.γλ κανέλα
Μία τσιμπια γαρίφαλο σκόνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 μπέικιν

Σιρόπι:
2,5 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
Λίγο χυμό από πορτοκάλι 🍊 καί την φλούδα
1 στικ κανέλας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Έπειτα χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε κ το ξύσμα. Σε ένα μπολ βάζω τα καρύδια, την κανέλα, την φρυγανιά, το γαρίφαλο και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Όταν χτυπηθεί καλά το μείγμα με το βούτυρο προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα των καρυδιών. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις με μαριζ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμενο ταψακι και ψήνουμε σε αέρα μεσαία σχάρα για 35′ περίπου ( δοκιμάζουμε με μαχαίρι). Βγάζουμε , κάνουμε τρυπουλες ( να ρουφήξει καλά το σιρόπι) κ αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Μετά φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 5 λεπτά και σιροπιαζουμε με κουτάλα.
Για το γλάσο: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και λιώνουμε 250 γρ κουβερτούρα

Η Συνταγή είναι της Rania Mantopoulou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Kαρυδόπιτα με σοκολάτα

Υλικά:

Η κούπα 200 γραμμάρια

1 βιταμ
1κουπα ζάχαρη
5 αυγά
1 μπέικιν
1 κούπα φρυγανιά
1κουπα καρύδια τριμμένα
2 κουταλακια κανέλα

ελάχιστο γάλα με το μάτι για να λιώσω την κουβέρτουρα

Σιρόπι:
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
2βανιλιες

Εκτέλεση:

Χτυπάω με το μίξερ ζάχαρη και βούτυρο, στην συνέχεια ένα ένα τα αυγά αφού αφρατεψει το μείγμα σταματαω το μίξερ.
Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά μέσα και ανακατεύω με μια κουτάλα.. Στο τέλος τα καρύδια! Ψήνω στους 180 βαθμούς για 40-45′
Εμένα ο φούρνος μου στην μισή ώρα το ψήνει,ανάλογα τον φούρνο!!

Σιρόπι:

Φτιάχνω το σιρόπι αφού βάλω το γλυκό στο φούρνο…αφήνω 5′ και το αφήνω στην άκρη.
Μόλις βγάλω το γλυκό κόβω και σιροπιαζω

Για την Σοκολάτα:
200γρ. Κουβέρτα την λιώνω σε κατσαρολάκι με λίγο γάλα..
Την προσθέτω επάνω στο γλυκό και βάζω ολόκληρα κομμάτια καρύδια!!
Αυτή η φωτογραφία είναι διπλή δόση!!

Mε υγεία!!!

Η Συνταγή είναι απο την κα Efthymia Efi Deina

Προηγούμενο άρθροΣπανακόπιτα χωρίς φύλλο εύκολη και νόστιμη!!!
Επόμενο άρθροΕίναι οι πιο αφράτοι Κεφτέδες Κοτόπουλο