Σιροπιαστές τηγανίτες με καρύδι

Για τη ζύμη

2 φλιτζάνια απλό αλεύρι
1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι νερό (110 ml)
1/2 κουταλιά της σούπας Μπράντυ
1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Τσίμπημα αλατιού
30γρ λιωμένο βούτυρο για βούρτσισμα
Κανέλα και ζάχαρη για πασπαλισμα
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Αλεσμένα καρύδια για γαρνίρισμα

Για το σιρόπι

1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
4 γαρίφαλα
1 ραβδί κανέλας
1 κομμάτι φλούδας λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ροδονερο

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατευουμε. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατευουμε
να διαλυθεί η ζαχαρη . Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για 10 λεπτά
Μετα τα 5 λεπτά σβήστε την φωτιά ρίξτε το ροδόνερο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Για την ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Μετά προσθέστε το φυτικό λάδι και ανακατέψτε με τα χέρια μέχρις ότου το μείγμα μοιάζει με χοντρά τρίμματα. Όταν είναι έτοιμο προσθέστε το νερό, το κονιάκ, και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ρίχνουμε λίγο ακόμη νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Χρειαζόμαστε περίπου 5 λεπτά και μετά τυλίγουμε την ζύμη με μία μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά (όσο περισσότερο αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο τόσο γίνετε καλύτερη)

Ρίξτε λίγο αλεύρι στο πάγκο σας χωρίστε την ζύμη σε 3 μέρη. Κρατήστε τα δύο κομμάτια τυλιγμένα στην μεμβράνη και δουλέψτε με το αλλο. Το αλευρώνουμε και ανοίγουμε ένα φύλλο σαν αυτό που φαίνεται στην φωτό.


Το βουρτσίζουμε με βουτυρο όλο το φύλλο. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη και τώρα είναι έτοιμο να το τυλίξτε από την μεγάλη άκρη σαν ρολό.

Όταν είναι έτοιμο σαν χοντρό κορδόνι το κόβετε σε κομάτια 5 εκ το καθένα ένα.

Πάρτε κάθε ένα κομμάτι και πατήστε το να ισιώσει με την παλάμη σας και ανοίξτε το λίγο με τον πλάστη.


Επαναλάβετε το ίδιο  με όλα τα κομμάτια.
Πριν αρχίσουμε το τηγάνισμα απομακρύνουμε όλα τα υλικά από το σιρόπι. Σε ένα τηγάνι με φυτικό λάδι μέχρι την μέση του τηγανιού και αφού κάψει το λάδι αρχίζουμε το τηγάνισμα.
Μόλις χρυσήσουν και στις 2 πλευρές τις βγάζετε και τις βάζετε κατευθείαν στο σιρόπι

και τις ανακατεύετε με το σιρόπι και τις βγάζουμε στο πιάτο. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣπιτικοί μπαμπάδες σαν ζαχαροπλαστείου
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο