Λαχταριστά γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα

Υλικά

5,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη (180 g)
1 ποτήρι φυτικό λάδι (200 ml)
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ.μερέντα
300 γραμμάρια σοκολάτα
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
150 γραμμάρια φουντούκια ή αμύγδαλα

 Εκτέλεση

 Βάζουμε το βούτυρο σ΄ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά.Ρίχνουμε και το αυγό. Ανακατεύουμε.
 Ρίχνουμε στο αλεύρι το αλάτι, το μπέικιν αναμειγνύουμε και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μη κολλά στα χέρια μας.
 Παίρνουμε μικρή ποσότητα από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια. Τα βάζουμε στο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
 Παίρνουμε  ένα μπαλάκι το πατάμε με το δάχτυλο και στο σημείο αυτό βάζουμε λίγη μερέντα.
Το κλείνουμε και το πλάθουμε ξανά στρογγυλό.
 Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε σε φορμάκι και να το βγάλουμε με σχέδιο διαφορετικα το κάνουμε σαν κουραμπιέ ή ένα κυβάκι
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 175 ° C.
 Όταν ψηθούν τα βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.
 Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα ρίχνουμε το λάδι και τους ξηρούς καρπούς.
 Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στο μείγμα και τα τοποθετούμε στη σχάρα να στραγγίξουν και να στεγνώσουν.
 Μετά από 30 λεπτά είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!!!!!!!!!
Καλή επιτυχία
Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο στο Φούρνο με λαχανικά….ίσως είναι το πιο νόστιμο που έχετε φάει ποτέ
Επόμενο άρθροΔείτε πόσο απλά κανετε τα τηγανιτά κολοκυθάκια γκουρμέ