Πουτίγκα με σιροπιαστή Καρυδόπιτα !!!

Ακολουθήστε την mari glaskov

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 

Για την τούρτα:
*************
6 αυγά
250 γραμμάρια ζάχαρης
250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές σιμιγδάλι, ωραία
250 γραμμάρια καρυδιών, θρυμματισμένα
1,5 κουτ. Σούπας μπεικιν παουντερ
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας
1/4 κουτ. γαρύφαλο σε σκόνη
1 πρέζα αλατιού

Για το σιρόπι
**************
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
φλούδα 1/2 πορτοκάλι
1 φέτα λεμόνι

Για την πουτίγκα
*****************
3 φλιτζάνι γάλα (πληρες)
1 κούπα ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
4 κουταλιές αλεύρι κορν φλαουρ
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη βούτυρο
2 κουτ. Εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλατιού

Για την γαρνιτούρα
****************
2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος +1/2 φλιτζάνι ζαχαρουχο γάλα
Κανέλα σε σκόνη και θρυμματισμένα καρύδια

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

****************************
1) – Βάλτε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά, μετράτε από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
2) – Αφαιρέστε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέστε το λεμόνι και αφήστε το να κρυώσει.
3) – Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά / τη ζάχαρη.
Προσθέστε όλα τα συστατικά για το κέικ στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
4) – Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ 30×35 και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 ° C για 30-40 λεπτά. Εξαρτάται από το φούρνο σας.
5) – Σιροπιάστε το κέικ με το κρύο σιρόπι.
6) – Ζεσταίνετε τα 2,5 φλιτζάνια γάλα / ζάχαρη / κρόκους αυγού σε μια κατσαρόλα. Διαλύστε το κορν φλαουρ στο υπόλοιπο γάλα.
7) – Ρίχνουμε το γάλα με το κορνφλαουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει και η κρέμα πήξει.Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και εκχύλισμα βανίλιας.
8) – Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε πάνω από το κρύο σιροπιασμένο κέικ. Αφήστε το να κρυώσει.


9) – Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα για 5-6 λεπτά.
10) – Γαρνίρετε από πάνω την Πουτίγκα με την σαντιγί της κρέμα γάλακτος,

κανέλα και θρυμματισμένα καρύδια!


11) – Κόψτε το κέικ σε κομμάτια και σερβίρετε το !!


Καλή απόλαυση!! Ευχαριστώ 😊

Συνταγή από τη Μάρι Γλασκόβη

Προηγούμενο άρθροΣκορδοστούμπι – Μοσχάρι με σκόρδο και ελιές
Επόμενο άρθροΘα σας αρέσει κάθε φορά όλο και περισσότερο