Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα

Συστατικά

500 gr Ζύμη φύλλο κρουστας
600 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
200 γρ Γιαούρτι
500 γρ Λευκή Ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
1 Βανίλια
200 ml νερό
200 ml Καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές της σούπας φλούδα πορτοκαλιού
Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι για ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί πλήρως.
Ρίχνουμε το baking powder μία βανίλια το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού(300 ml) το λάδι 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα από πορτοκάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα πάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε το ρολό με τα φύλλα και όπως είναι το ρόλο το κόβουμε σε φέτες και στη συνέχεια με τα χέρια μας διαλύουμε τις φέτες σε λωρίδες και προσθέτουμε τις λωρίδες αυτές του φίλου μέσα στο υγρό μείγμα και τις μουλιαζουμε καλά. Μετά αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί μας ψήνουμε στους στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ριχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βάζουμε και το χυμό πορτοκάλι (300 ml) και μία φλούδα λεμονιού ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζουμε για 10 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει μετά με τη φλούδα του λεμονιού και εφόσον έχουμε βγάλει ζέστη τη πορτοκαλοπιτα αρχίζουμε να σιροπιάζουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά να ρουφήξει το σιρόπι κόβουμε και σερβίρουμε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών
Επόμενο άρθροΜάθετε πώς να φτιάχνετε ψητά μήλα και κυδώνια, ένα εκπληκτικό επιδόρπιο.