Σιροπιαστό Ανατολίτικο Γλυκάκι

Συστατικά

175 γραμμάρια σφολιάτας
1 κρόκος αυγού
Σιρόπι
1¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1¼ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Γέμιση
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Οδηγίες

Φέρτε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Σιρόπι
Ξεκινήστε με το σιρόπι. Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα.
Ανακατέψτε για να διαλυθεί ενώ είναι στην φωτιά για να βράσει. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ανακατέψτε μόνο μία φορά.
Όταν το νερό βράσει προσθέστε το χυμό λεμονιού και χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Μετά από 10 λεπτά αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Γέμιση
Ψιλοκόψτε ή χρησιμοποιήστε ένα γουδί και γουδοχέρι για τα καρύδια. Μην μετατρέψετε τα καρύδια σε σκόνη. Ανακατέψτε με τα άλλα υλικά γέμισης.

Άνοιγμα φύλου – ψήσιμο – σερβίρισμα

Ξεδιπλώστε για να ανοίξτε τα φύλλα σφολιάτας με έναν πλάστη.
Κόψτε ορθογώνιες ρίγες περίπου 3 εκατοστά x 20 εκατοστά.
Τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο μικρότερο άκρο και τυλίξτε μέχρι το τέλος.
Τοποθετήστε σε ένα φούρνο με το κλείσιμο στραμμένο προς τα κάτω.
Χτυπάμε ελαφρά τον κρόκο αυγού και απλώνουμε λίγο σε κάθε κομμάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά, έως ότου το επάνω και το κάτω  μέρος είναι χρυσό.
Ρίξτε το τότε το κρύο σιρόπι σε όλα τα κομμάτια, αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες και σερβίρετε.  Διακοσμίστε με λίγι καρύδι από πάνω και συνοδευστε με μία μους ή παγωτό

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: turkishyummies.com

 

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς με φωλιασμένο Παγωτό
Επόμενο άρθροΤηγανίτες πολύ απλές και νόστιμες