150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
150 γραμμάρια ζάχαρη,
300 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
2 αυγά,
1 βανίλια,
160 ml γάλα,
1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,
2 κούπες άχνη ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,και τα χτυπάμε να αφρατέψουν,να ασπρίσουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμενα αλεύρι,βανίλια,γάλα εναλλάξ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένο,αλευρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζομαι και τα δυο κρύα.
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε την μόρφατ με την άχνη και λίγο γάλα και την τοποθετούμε στο κρύο γλυκό.
Σερβίρουμε με παγωτό!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Προηγούμενο άρθροΤρία καταπληκτικά γλυκά ψυγείου που έφτιαχνε στο σπίτι η μαμά μας
Επόμενο άρθροΤσουμπλέκι Άρτας (Κεφτέδες με κρεμμύδια φούρνου)