Σιροπιαστό Κεικ με Καρύδα

υλικά

Για την ζυμη

5 αυγά
1 κουταλιά της σούπας μαγιά σε σκόνη
1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα

Συστατικά σιροπιού
1 κουτί κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
1/2 κουτί γάλα (μετρήστε με το ίδιο το κουτί κρέμας γάλακτος)
200 ml γάλα καρύδας

Συστατικά Φινιρίσματος
τριμμένη καρύδα για γεύση

Προετοιμασία ζύμης βήμα προς βήμα

Χτυπάμε τα ασπράδια και προσθέτουμε τους κρόκους 1 προς 1.
Όταν ασπρίσει η κρέμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και σβήνουμε το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε απαλά.
Τέλος προσθέτουμε τη μαγιά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
Όσο το κέικ είναι ακόμα ζεστό, τρυπάμε την κορυφή με ένα πιρούνι.
Κόβουμε τετράγωνα με ένα μαχαίρι.

Προετοιμασία του σιροπιού και φινίρισμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Απλώνουμε πάνω από το ζεστό ακόμα κέικ.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Τελειώνουμε με τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη.

Ακολουθήστε την Επίσημη Σελίδα της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο τσάι που ξεφουσκώνει την κοιλιά με λεμόνι και φύλλα δάφνης
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια τηγανιτά ναπολιτάνικο στιλ