Σκοπελίτικες τυρόπιτες

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλυκού αλάτι κοφτό
½ κ. γλυκού μπέικιν
1 κ. σούπας ξύδι
3-4 κ. σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. περίπου ελαφρώς χλιαρό νερό
Για την γέμιση
500 γρ. φέτα τριμμένη
λίγο λάδι για τα φύλλα και αρκετό λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε καλά όλα τα στερεά υλικά, προσθέτουμε το ξύδι, το λάδι καί λίγο-λίγο το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μη κολλάει . Την χωρίζουμε σε οκτώ μπαλίτσες, και
τις σκεπάζουμε με μια κάπως υγρή πετσέτα ή με λίγη μεμβράνη τροφίμων, αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε ένα-ένα ζυμαράκι με τη βέργα σε λεπτό φύλλο. Το αλείφουμε με λίγο λάδι, ρίχνουμε το τυρί κλείνουμε λίγο τις δύο πλευρές ώστε να μη φύγει η γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό (όχι πάρα πολύ σφιχτά) πιάνουμε τις δύο άκρες στρίβουμε την πίτα μας σε σχήμα σαλιγκαριού. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει, σαν να τηγανίζαμε πατάτες. Ρίχνουμε απαλά μέσα την πίτα μας,και την τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

ΠΗΓΗ: Κουζινομαγειρέματα

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστό Σουφλέ ζυμαρικών  με μπεσαμέλ και τυριά
Επόμενο άρθροΡολά καρύδας σφολιάτας…εύκολη συνταγή