Τούρτα Σοκολάτα με πορτοκάλι.

Συστατικά Βάσης:

120 γραμμάρια βούτυρο
180 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγα
200 ml.γάλα
170 γραμμάρια αλεύρι
40 γραμμάρια κακάο (70-100%)
1 μπέικιν πάουντερ
100 ml. χυμός πορτοκάλι

Κρέμα Γκανας:
300 γραμμάρια σοκολάτας μαγειρικής
200 ml. κρέμα γάλακτος

Επικάλειψη:
10 γρ. ζελατίνη
200 ml. χυμός πορτοκάλι

Διάμετρος φόρμας 26 cm

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ξεκινάμε να χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε πάλι. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 170 γραμμάρια αλεύρι το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ξεκινάμε να κοσκινίζουμε το μισό μείγμα μέσα στο βούτυρο, προσθέτουμε και το γάλα και ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός
Μετά προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και ξαναχτυπάμε να ομογενοποιηθεί καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα μας που είναι στρωμένη με χαρτί ψησίματος και την ισιώνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το ποτίζουμε με το χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε λίγο να ρουφήξει και να κρυώσει καλά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει αδειάζουμε το γλάσο πάνω από το κέικ μας και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Σε ένα άλλο μπολάκι βάζουμε τη ζελατίνη με το νερό και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκάλι σε μέτρια φωτιά και μέσα προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Στο τέλος αδειάζουμε με μία κουτάλα την ζελατίνη πορτοκάλι πάνω από το κέικ βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Στη συνέχεια το βγάζουμε και διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας

Καλή Συνέχεια

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας…απλή και φθηνή συνταγή
Επόμενο άρθροΠλαστός από τα ορεινά χωριά της Καρδίτσας