Σοκολατένιο κέικ βύσινα

Εφτιαξα ένα πολύ νόστιμο Σοκολατένιο κέικ κεράσι. Αυτό είναι κάτι απίστευτο – βασίζεται σε παντεσπάνι σοκολάτα, γέμιση κρέμας σοκολάτας σε κρέμα γάλακτος και κεράσι!
Είναι πολύ αφράτο, απλά λιώνει στο στόμα. Πολύ απαλό και βελούδινο, σαν ζωντανό.
Μοιράζομαι αυτή τη λιχουδιά μαζί σας.

Φόρμα 24-23 εκ

Υλικά

Παντεσπάνι:
4 κρόκοι αυγών
6 ασπραδια
180 γρ ζάχαρη
50 γρ κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφές
80 γρ λάδι
170 ml ζεστό νερό
180 γρ αλεύρι
10 γραμμάρια κορν φλαουερ
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα βανίλια

Κρέμα:
600 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
Μια πρέζα βανίλια, μια πρέζα αλάτι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (εβαλα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ)
180 g βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

Γλασσο:
100 γρ σοκολάτα
50 ml γάλα
40 g βούτυρο –

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με 50 γρ ζάχαρη για να αφρατεψουν.
Ρίχνουμε λάδι και ξαναχτυπάμε. Ανακατεύουμε χωριστά το νερό, τον καφέ, το κακάο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και ενώνουμε με τους κρόκους των αυγών, ανακατεύουμε ξανά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με το κορν φαλουερ, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα.

Ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 130 γρ ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να σφίξουν. Στη συνέχεια, προσθέστε προσεκτικά τα ασπράδια σε δόσεις στο μείγμα του αλευριού και ζυμώστε προσεκτικά.

Σκεπάζουμε τον πάτο της φόρμας με αλουμινόχαρτο ή περγαμηνή, ρίχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160* για 45-50 λεπτά. Εξαρταται από τον φούρνο μας – να βγει στεγνή η οδοντογλυφίδα.
Έψησα για 50 λεπτά. Βγάζουμε, κρυώνουμε για περίπου 5 λεπτά, αφαιρούμε τα πλαϊνά και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Κόβουμε σε 3 κέικ.

Κρέμα:

Ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ με το μίξερ, εκτός από το βούτυρο και τη σοκολάτα.
Μαγειρέψτε σε μπεν μαρι μέχρι να πήξει. Προσθέστε τη σπασμένη σοκολάτα, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κρυωστε το σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε μια κουταλιά από τη βρασμένη κρύα μάζα και χτυπάμε σε χαμηλές ταχύτητες μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά να σφίξει.
Μαζεύουμε το κέικ σε αποσπώμενη φόρμα. Μουσκέψτε τα κέικ με γλυκό καφέ – τα μούσκεψα με χυμό κερασιού.
Πασπαλίζω με βύσινα τη στρώση κρέμας (τα βύσινα τα στραγγίζουμε από το ζουμί).
Καλύψτε το κέικ με σοκολάτα ή διακοσμήστε όπως σας αρέσει.

Γλασσο:

Λιώστε τα πάντα στη φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κρυώνουμε λίγο, περιχύνουμε το κέικ. Άπλωσα από πάνω ένα κάλυμμα καραμέλας και σχεδίασα ένα σχέδιο.
Βάζουμε στο κρύο να σφίξει.

Σοκολατένιο κέικ κεράσι

 

Καλη Απόλαυση!💙💛

ΠΗΓΗЛілія Мацько
Προηγούμενο άρθροΣπιτικό BRIOCHE με κομματάκια σοκολάτας
Επόμενο άρθροΤυροψωμάκια για πρωινό