Σοκολατάκια για «Λευκά Χριστούγεννα»

ΥΛΙΚΑ :
400 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
100 γρ. ολόκληρα φρέσκα αμύγδαλα, ψημένα
70 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
90 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αρχικά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C ψήνετε πάνω σε ένα αντικολλητικά χαρτί ψησίματος, για 20 λεπτά, τα αμύγδαλα. Όταν ψηθούν τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε όπως είναι να πέσει η θερμοκρασία τους.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί.
Σε μπεν μαρί, τοποθετώντας ένα σκεύος πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει χωρίς το κάτω μέρος του σκεύους να αγγίζει το νερό, και όχι στα μικροκύματα, λιώνετε την λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσέχετε, όμως, να μην ανέβει πολύ η θερμοκρασία καθώς είναι αρκετά ευαίσθητη σαν σοκολάτα και μπορεί αν ζεσταθεί πολύ να σβολιάσει.
Όταν λιώσει η σοκολάτα, κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το τζίντζερ, τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα και τα καρύδια και ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Ρίξτε το μίγμα μέσα στο προετοιμασμένο ταψί και στρώστε ομοιόμορφα.
Το αφήνετε να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί εκτός ψυγείου για 3 – 4 ώρες περίπου.
Στη συνέχεια, κόψτε σε κομμάτια, αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί και σερβίρετε.
Βγαίνουν περίπου 64 κομμάτια.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜία Πολύχρωμη σαλάτα…ουράνιο τόξο
Επόμενο άρθροΔείτε πως θα φτιάξετε και που θα χρησιμοποιήσετε μία σάλτσα αχλαδιού