Σοκολατακια Φερέρο με μόνο 4 υλικά

Υλικά

200γρ. Nutella ή merenda
120γρ. φουντούκια
70γρ. γκοφρέτα με γέμιση κακάο
350γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ρίχνουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα βάζουμε στο μούλτι και τα αλέθουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την Nutella και τα μισά από τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Ρίχνουμε τις γκοφρέτες στο μούλτι και τις αλέθουμε και αυτές. Ανακατεύουμε την αλεσμένη γκοφρέτα με τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ, όπου θα βουτήξουμε τις σοκολατένιες μπαλίτσες.
Παίρνουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλίτσες. Ρίχνουμε τις μπαλίτσες στο μείγμα με την γκοφρέτα, να πάει παντού. Βάζουμε τα Ferrero Rocher σε ένα ταψί με λαδόκολλα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Παίρνουμε οδοντογλυφίδες και καρφώνουμε ελαφρά κάθε σοκολάτακι. Το βουτάμε στη σοκολάτα και έπειτα το βάζουμε πίσω στη λαδόκολλα. Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα . Μόλις τελειώσουμε με όλα, τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και έπειτα βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες.
Τα βάζουμε σε χαρτάκια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Εγώ έκανα τα μισά χωρίς φουντούκια γιατί μερικοί έχουν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Τα λεία είναι χωρίς ξηρούς καρπούς, μόνο γκοφρέτες… Τα ανάγλυφα κανονικά με όλα τα υλικά.
Καλή επιτυχία
Προηγούμενο άρθροΚοχύλια με τυριά στο φούρνο
Επόμενο άρθροΗ Τρικαλινή Μπουγάτσα στο Πι & Φι