Σάμαλι!!

Συνοδέψτε το με μία μπάλα παγωτό καϊμάκι και θα με θυμηθείτε!! 🍂

Θα χρειαστείτε :

. 175 γρ σιμιγδάλι ψιλό
. 175 γρ σιμιγδάλι χοντρό
. 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
. 250 ml γάλα
. 250 γρ ζάχαρη
. 1 κγ μπέικιν
. 2 δάκρυα μαστίχας αλεσμένα
. 1 βανιλλινη

Σιρόπι
. 600 γρ ζάχαρη
. 500 ml νερό
. 2 φλούδες πορτοκαλιού
. Λίγες σταγόνες λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη θα ρίξετε τα σιμιγδάλια, το γιαούρτι, το γάλα, το μπέικιν, την βανιλλίνη, την μαστίχα, την ζάχαρη και θα ανακατέψετε με σύρμα να ενσωματωθούν. Βάζετε την λεκάνη στο ψυγείο για μία ωρα.
Βουτυρωνετε ένα ταψάκι 28 εκατοστών ή και μικρότερο δεν πειράζει . Αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε στους 160 °C για 50′ στον αέρα. Εντωμεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Από την στιγμή που θα λιώσει η ζάχαρη και γίνει διάφανο το σιρόπι βράζουμε για 3′.
Μόλις βγει το γλυκό απ τον φούρνο χαράσσουμε σε μερίδες, περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι, ζεστό το γλυκό. Σερβίρουμε αφού κρυώσει. Δοκιμάστε το, είναι εύκολο κι απλό. Καλή απόλαυση 🍂

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή της κας Δήμητρα Γουλάπτση

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη ζύμη για αρτοσκευάσματα
Επόμενο άρθροΤο πιάτο που δεν καταλαβαίνουν όλοι αμέσως ότι δεν τρώνε κρέας