Σοκολατένιο κέικ

Έφτιαξα μια τούρτα για τα γενέθλια του συζύγου μου, η οποία δεν έγινε όπως την ήθελα, αλλά θα την απολαύσουμε έτσι κι αλλιώς …

Υλικά

Παντεσπανι σοκολάτας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμα) μπορώ να φτιάξω και μόνη μου

Για τα παντεσπανι
4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
60 γρ λάδι
140 γρ αλεύρι
30 γρ κακάο
1 σελ. ζάχαρη βανίλιας

για την κρέμας
500 γρ μασκαρπόνε
1 βαζάκι κρέμα Nutella των 400 γρ.
2 μπανάνες

σοκολάτα ganache
200 g μαύρη σοκολάτα
και 200 ​​ml. Κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση

Ετοίμασα την κρέμα χτυπώντας το μασκαρπόνε με τη νουτέλα και χωρίζοντάς το σε δύο ίσα μέρη. Σε ένα μέρος πρόσθεσα τις πολτοποιημένες μπανάνες.

Σιρόπιασα τα ψωμιά με φρέσκο ​​γάλα, 1 κουτ. ζάχαρη, καφέ και ρούμι.

Αναμιγνύω τα υλικα για το παντεσπανι και αδειάζω το μείγμα μέσα σε μια φόρμα (τσερκι 22 εκ) και ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Κόβω το παντεσπάνι σε 3 μέρη οριζόντια

Απλώνω στο παντεσπανι πρώτα με τη μία κρέμα, μετά με την άλλη. Από πάνω άπλωσα και γύρω άλλειψα με την κρεμα σοκολάτας και έφτιαξα τα τριαντάφυλλα με την γκαναζ και γύρω γύρω πασπάλισα τριμμένο καρύδι.

Καλό Αποτέλεσμα

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβαδάκια ψημένα με καρύδια και κανέλα
Επόμενο άρθροΓρήγορο και πολύ νόστιμο banoffee